FacebookTwitterLinkedIn

În alocuţiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de Stat american, John Kerry, a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relaţia excelentă dintre cele două state şi cooperarea în promovarea stabilităţii în plan regional şi global, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de ambasada României în SUA. John Kerry a evidenţiat în special colaborarea din cadrul operaţiunilor din Irak şi Afganistan.

La rândul său, noul ambasador american, Hans G. Klemm, a subliniat relaţiile bilaterale excelente dintre România şi Statele Unite, evidenţiind statutul ţării noastre de aliat de încredere al SUA şi partener NATO.

Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane. El s-a referit la combaterea corupţiei din România, precizând că oferirea de asistenţă în acest domeniu va fi una dintre priorităţile mandatului său.

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010 şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007.

Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, în Biroul pentru Resurse Umane.

VEZI OPINIA LUI LORAND BALINT – „VIAȚA NU ESTE LINIARĂ”