FacebookTwitterLinkedIn

Compania belgiană de transport și logistică H.Essers planifică investiții de 10 milioane de euro în România în extinderea biroului din Oradea și a depozitelor din București. Totodată, compania va aloca 1,2 milioane de euro pentru construcția a două parcuri fotovoltaice, potrivit datelor transmise Forbes România.

”Am inițiat deja demersurile de autorizare a acestor lucrări. Investiția din Oradea este preconizată să se finalizeze în primul trimestrul din 2024, iar lucrările din Bucureștri vor fi realizate până în trimestrul al treilea al anului viitor”, au declarat reprezentanții H.Essers.

Cea mai mare parte a fondurilor, respectiv 7,5 milioane de euro, va fi direcționată spre extinderea cu 10.000 de metri pătrați a depozitelor din București.

Compania va aloca alte 1,3 milioane de euro pentru extinderea cu 1.000 de metri pătrați a biroului din Oradea.

În București, compania are în prezent o capacitate totală de depozitare de 50.000 de metri pătrați, din care 20.000 de metri pătrați pentru produse chimice, 10.000 de metri pătrați de produse farmaceutice și 20.000 de metri pătrați de mărfuri generale.

După finalizarea acestor operațiuni, biroul din Oradea va avea o suprafață de 2.500 de metri pătrați, iar depozitele din București vor ajunge la 60.000 de metri pătrați.

În Romania, compania are o cifră de afaceri de 71 milioane de euro, 95 de clienți și aproape 950 de angajați.

La nivel global, compania a avut în 2022 o cifră de afaceri consolidată de 1,1 miliarde de euro.

H.Essers are depozite în București și Oradea și activează în sectoare precum logistică, transport, distribuție, produse chimice și farmaceutice.