FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul polonez va compensa fermierilor pierderile cauzate de prețurile scăzute la cereale printr-un ajutor în valoare de 2,1 miliarde de zloți (516,49 milioane de dolari), conform unui proiect de lege publicat vineri pe site-ul Executivului de la Varșovia, relatează Reuters.

Fermierii din Polonia și alte țări membre ale Uniunii Europene au protestat în ultimele luni împotriva prețurilor mici la produsele agricole, pe care le consideră rezultatul importurilor masive din Ucraina și al restricțiilor impuse de normele de mediu ale UE.

„Ajutorul este destinat să compenseze pierderile fermierilor cauzate de situația de pe piață, generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, și să stimuleze vânzările de cereale, accelerând eliberarea stocurilor înainte de următoarea recoltă”, se arată în proiectul de lege.

Subvențiile vor fi finanțate din Fondul polonez de ajutor, al cărui scop principal este sprijinirea refugiaților ucraineni. Potrivit reglementărilor actuale, Fondul polonez de ajutor va primi fondurile din economiile realizate în alte domenii ale sectorului public și, eventual, din emisiile de obligațiuni ale Băncii de Dezvoltare (BGK), o instituție de stat poloneză.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania