FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul de la Londra a precizat că va oferi sprijin financiar companiilor afectate de criza declanșată de pandemia de coronavirus, informează The Guardian.

Potrivit ministrului britanic al Finanțelor, Rishi Sunak, angajatorii, indiferent de domeniu, pot solicita Guvernului plata a 80% din salarii astfel încât angajați să nu fie concediați. Acest ajutor se va aplica retroactiv din 1 martie și va dura trei luni. În plus, Executivul britanic va oferi 1 miliard de lire ajutor pentru plata chiriilor de care vor beneficia 4 milioane de familii defavorizate și va amâna plata TVA pentru companii, o măsură care echivalează cu injectarea a 30 de miliarde de lire în economia britanică.

“Pentru prima oară în istoria noastră, Guvernul va interveni și va plăti salariile oamenilor. Facem un mare efort național pentru protejarea locurilor de muncă”, a declarat Rishi Sunak.

Totodată, premierul britanic Boris Johnson a mai precizat că restaurantele, cafenelele și pub-urile vor fi închise începând de vineri seara, cu excepția celor care livrează mâncare la domiciliu. Toate cluburile de noapte, teatrele, cinematografele, sălile de fitness și centrele de agrement din Marea Britanie au fost solicitate să se închidă în cel mai scurt timp.

Anterior, Guvernul britanic anunțase că va lansa un program de 330 de miliarde de lire sterline (399 miliarde dolari), sub formă de garanţii de împrumuturi, precum şi alte măsuri pentru susţinerea companiilor care riscă să intre în faliment din cauza pandemiei de coronavirus.