FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile italiene interzic carnea creată în laborator și anunță amenzi pentru cei care o vor produce și o vor comercializa.

Guvernul italian motivează această interdicție prin faptul că aceste alimente produse în laborator „nu garantează calitatea și bunăstarea” consumatorilor și nici nu respectă „cultura și tradiția gastronomică” a Italiei, notează BBC.

„Produsele de laborator nu garantează calitatea, bunăstarea și protejarea culturii și tradiției italiene”, a subliniat Francesco Lollobrigida, ministrul Agriculturii și suveranității alimentare de la Roma.

Potrivit autorităților italiene, dacă aceste propuneri de lege vor fi adoptate, încălcarea acestora va duce la plata unor amenzi de până la 60.000 de euro.

Aceste propuneri legislative vin ca o completare a unui pachet mai larg de măsuri luate de Italia în domeniul alimentației, precum un decret ce interzice folosirea făinii de insecte la pizza sau la paste.

Asociațiile de fermieri din Italia au laudat decizia guvernului.

Noile propuneri, aprobate de miniștrii cabinetului italian, urmează să interzică alimentele sintetice produse din celule de animale, fără sacrificarea acestora, și s-ar aplica inclusiv cărnii de pește de laborator, dar și laptelui sintetic.