Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Guvernul a împrumutat 3,3 miliarde de euro în luna mai de pe piețele străine

Guvernul Orban a atras 3,3 miliarde euro de pe piețele externe de capital printr-o emisiunea de euroobligațiuni lansată în 19 mai de Ministerul Finanțelor Publice, potrivit unui comunicat al ministerului. Este cea mai mare emisiune de euroobligațiuni lansată de un stat non-Euro și a doua cea mai mare din regiunea Europei Centrale și de Est, notează G4Media.
 aboneaza-te
Ministerul Finantelor Publice

Împrumutul vine pe fondul adâncirii deficitului bugetar din cauza performanțelor slabe ale economiei în al doilea trimestru, când criza provocată de coronavirus a dus la scăderea abruptă a încasărilor bugetare și creșterea cheltuielilor.

Tranzacția reprezintă cel mai mare volum de finanțare realizat vreodată de Romania într-o singură zi.

Emisiunea a fost realizată în două tranșe, din care 1,3 miliarde euro cu maturitatea de 5 ani, cu un randament de 2,793% și o rată de dobândă de 2,750% pe an și 2 miliarde euro cu maturitatea de 10 ani, cu un randament de 3,624% și o rata de dobândă de 3,624% pe an, potrivit comunciatului Ministerului Finanțelor, notează G4Media.

„Împrumutul contractat va fi utilizat pentru acoperirea nevoilor de finanțare în creștere, rezultate din deficitul bugetar și volumul refinanțării datoriei publice”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit comunicatului citat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii