FacebookTwitterLinkedIn

Semnalul de încredere transmis de guvernul României investitorilor este reconfirmat de evaluările recente ale Agenţiilor Standard & Poor’s şi Fitch Ratings.

Guvernul României: „Semnalul de încredere transmis de Guvern investitorilor români şi străini este reconfirmat de evaluările recente ale Agenţiilor Standard & Poor’s şi Fitch Ratings. România este o ţară sigură pentru investiţii, oferă stabilitate şi oportunităţi, acesta este mesajul constant pe care l-am transmis mediului economic în această perioada complicată, confirmat acum de instituţiile financiare internaţionale.

Perspectivele de creştere sunt fundamentate pe volumul fără precedent al fondurilor naţionale şi europene care vor intra în economia românească în toate domeniile strategice – industrie, agricultură, energie, mediu, digitalizare – dar şi pe politicile de dezvoltare guvernamentale”, conform Agerpres.

Potrivit guvernului, pachetul „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de euro, orientat în proporţie de 60% către investiţii, se alătură zecilor de miliarde din fonduri naţionale şi europene, destinate economiei româneşti.