FacebookTwitterLinkedIn

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a declarat că guvernul ar putea lua în perioada următoare măsuri pentru limitarea exportului de cereale și alte produse, pentru a asigura necesarul de consum în România.

Ministrul a afirmat că despre aceste măsuri s-a discutat într-un grup de lucru creat la Ministerul Economiei, în care se analizează efectele economice ale războiului din Ucraina.

Florin Spătaru: „Am creat acel grup de lucru la nivelul Ministerului Economiei, atât pe industria mobilei, cât și pe alte sectoare industriale.

Probabil că va trebui să venim cu măsuri de limitare a exportului de cereale, dar nu vorbim numai de cereale, vorbim și de alte materii care în acest moment sunt necesare în România şi atunci vom discuta ca acest pachet de măsuri, bineînțeles, respectând prevederile europene, să venim să limităm exportul tocmai pentru a asigura hrana necesară pentru populația României”, conform RRA.

Un alt membru al guvernului, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a declarat că în țara noastră nu există riscul apariției unei crize alimentare și nici a unor dezechilibre majore din acest punct de vedere și că în România se produce suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populației.