FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul intenționează să crească rapid producţia de energie electrică, iar cărbunele ar urma să fie o soluţie pentru reducerea dependenţei de importurile din Rusia, aşa încât că executivul a decis miercuri să repornească de urgenţă unele capacităţi de producţie la complexului energetic Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia ar putea să pună în funcțiune, în perioada următoare, încă o turbină care să producă 300 de MW, iar prin finalizarea investiției de la Centrala Iernut, până la finalul acestui an, se vor produce alți 210 MW, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

El a precizat că se fac eforturi pentru atingerea unui important obiectiv şi anume obținerea independenței energetice, mai ales că România dispune de resurse în acest sens. 

În ultimele zile s-au derulat mai multe discuții în cadrul coaliției, la nivelul Ministerului Energiei, dar și cu managerii companiilor din energie, inclusiv cu reprezentanții unei companii americane interesate să dezvolte capabilități modulare de energie nucleară.

Nicolae Ciucă: „Există o perspectivă ca în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Pitești, această companie să poată să finalizeze un demonstrator care, ulterior, va putea, în funcție de rezultate, să treacă la o producție mai mare, astfel încât să putem să sporim și să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus, de independență energetică”, conform RRA.