FacebookTwitterLinkedIn

În şedinţa de miercuri, guvernul a aprobat un memorandum privind acordarea unor granturi în valoare de 30 de milioane de lei, în 2022 şi 2023, pentru companiile care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor, precum şi în infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale.

Bugetul schemei de ajutor minimis este de 10 milioane de lei pentru anul 2022, respectiv 20 milioane de lei pentru anul 2023, plăţile urmând să fie efectuate până la data de 31 decembrie 2027.

Florin Spătaru, ministrul Economiei: „Continuăm seria de măsuri pentru industria prelucrătoare. Am aprobat astăzi în Guvern o nouă schema de minimis prin care venim în sprijinul întreprinderilor şi ne propunem să creştem competitivitatea produselor industriale româneşti. Avem la dispoziţie un buget de 30 de milioane de lei, dintre care 10 milioane lei pentru anul în curs şi 20 de milioane lei pentru 2023, ajutor de minimis sub formă de grant”, conform Agerpres.

Schema de ajutor de minimis se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.

Aceasta intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României şi se aplică până la 31 decembrie 2023, în limita bugetului alocat.