FacebookTwitterLinkedIn

Care sunt conturile de Instagram urmărite de miliardari? Unul dintre ele este Gstaad Guy, un personaj care parodiază stilul de viață al bogaților lumii, creat de un cât se poate de onorabil angajat Apple.

Snobismul, cultura montană apres-ski, vinurile scumpe și stilul de viață al miliardarilor cu drag de munte sunt subiectele favorite de care face haz Gstaad Guy (Tipul din Gstaad). Un individ de aproape doi metri înălțime, angajat la Apple, după cum a aflat ediția americană a revistei Forbes, care l-a întâlnit la Londra pentru un interviu.

Așadar, dacă iarna frecventați stațiunile de schi din Alpi iar vara mergeți în Mikonos și Capri, s-ar putea să fi auzit de Gstaad Guy. Contul are un personaj principal, pe nume Constance, căruia mai apoi i s-a adăugat vărul Colton, un alter-ego al aceluiași Gstaad Guy.

Constance este aristocrat britanic arogant din Londra, care iarna e în Gstaad, iar vara în Monaco, unde își ține iahtul. De cealaltă parte, vărul Colton din New York, fan Tik-Tok și crypto entuziast, își face veacul între vilele lui Constance și propria reședință din Beverly Hills. Cei doi sunt asemănători în anumite privințe, dar total diferiți în altele. Constance e sofisticat, elegant, nepotul favorit al bunicii, în timp ce Colton este zgomotos, epatant și mare amator de distracție.

Lui GG, care lucrează pentru Apple, i-a venit ideea personajului Constance după o conversație pe Facetime cu un prieten aflat în Gstaad și furios că maseuza întârzia. „L-am imitat într-un video pe care i l-am trimis mamei lui pe Whatsapp”, povestește GG pentru Forbes SUA. „I-a plăcut atât de tare încât l-a distribuit pe toate grupurile Whatsapp în care era membră. Clipul s-a răspândit în Gstaad, după care cineva l-a pus pe Instagram și apoi a devenit viral. După câteva săptămâni, revenind acasă după o vacanță în Asia unde nu aveam conexiune la Internet, m-a oprit cineva pe stradă și mi-a zis: „Te știu! Ești Tipul din Gstaad!” Și atunci mi-a venit ideea să-mi fac cont pe Instagram.”

Doi ani mai târziu, GG se împrietenea cu Virgil Abloh, fostul director de creație de la Louis Vuitton, iar vărul Colton a fost vocea uneia dintre ultimele prezentării Off-White. De atunci a colaborat și cu alte branduri importante, și-a lansat propriul vlog și acum pregătește un lung-metraj.

Cine urmărește Gstaad Guy? „Constance i-a atras pe miliardarii din Gstaad și pe câțiva șefi de stat, în timp ce Colton are o audiență cu totul diferită, întrucât vorbește despre modă și celebrități din social media. E vorba despre un mix eclectic de personalități, designeri, influenceri și celebrități”, explică GG care, anul trecut, a fost invitat să-și petreacă Crăciunul în Gstaad. „Cum în Gstaad vilele nu pot avea mai mult de 2-3 etaje, am vizitat subsoluri imense și extraordinar de luxoase, amenajate pe multe niveluri. La un moment dat mi-am dat seama că eram într-o încăpere dintr-un subsol doar eu și fanii mei miliardari”, povestește GG.

Se pot face bani dintr-un astfel de demers? Deși are doar 160.000 de urmăritori pe Instagram, Gstaad Guy a avut parte de câteva colaborări cu branduri importante din industria luxului. Unul este Loro Piana, care a devenit parte din identitatea vizuală a personajului Constance. Brandul a oferit 600 de perechi de pantofi Open Knitted Walk care să fie vândute exclusiv prin contul Gstaad Guy, stocul epuizându-se în câteva ore.

În colaborare cu restaurantul LPM din Mayfair, GG a lansat o băutură care are două versiuni, Colton și Constance, iar pe site-ul GstaadGuy.com își vinde propriile produse cosmetice realizate în colaborare cu The Organic Pharmacy, produse care se găsesc și la hotelul Alpina din Gstaad.

Însă colaborarea care l-a marcat pe GG a fost cea cu Virgil Abloh, despre care spune că „a fost un Om al Renașterii din zilele noastre, un om care m-a inspirat și impresionat profund. Era capabil să creeze la cel mai înalt nivel, și totodată să fie prezent în atât de multe domenii, atât de diferite. A reușit să navigheze într-un mediu corporatist și totuși să-și păstreze identitatea. Dacă eu eram fanul lui de ani de zile, când el a devenit fan al contului meu am simțit că o iau razna de bucurie. Mai mult decât atât, am devenit prieteni, iar doi ani mai târziu Virgil m-a invitat să prezint, prin intermediul personajului meu, Colton, colecția off-White pe care o lansa la Paris.”

Ce le transmite Gstaad Guy tinerilor pe care, la rândul lui, îi inspiră? „Întotdeauna poți face mai mult. Chiar dacă nu crezi că ai timp, de fapt, ai. Trăim în era digitală, când poți munci în mod inteligent și poți câștiga timp pentru tine. Înconjurați-vă de oameni ambițioși, care să vă motiveze. Și faceți-vă prieteni, este reconfortant să ai cu cine împărtăși și bune, și rele.”

În foto: vărul Colton și Constance