FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, profitul înainte de taxe a crescut cu 37,6%, până la 35 de milioane de euro.

În aceeași perioadă, profitul operațional i-a crescut cu 9,2%, ajungând la 56 de milioane de euro, iar profitul operațional net și l-a majorat cu 6,4%, până la 43 de milioane de euro.

Aceasta a beneficiat de creșterea veniturilor operaționale cu 4,6%, până la 97 de milioane de euro, care, la rândul lor, au fost potențate de o majorare cu 15% a veniturilor din dobânzi, care au ajuns la 59 de milioane de euro.

În același timp, costurile operațiunile i s-au redus ușor, cu 1,2%, dar ca valoare au rămas în jurul de 41 de milioane de euro.

De asemenea, pentru provizioane au avut cheltuieli aproximativ jumătate, o scădere de 52,1%, de 7 milioane de euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

La finele lunii martie, Uncredit avea acordate credite în valoare de aproape 5,75 miliarde de euro, cu 7,1%, decât avea la finele aceleiași date a anului precedent. În schimb, grupul a atras depozite cu 21% mai multe, ajungând la aproape 5,72 miliarde de lei.

UniCredit are participații majoritate în România în UniCredit Bank, a cincea bancă din țara noastră, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

La nivel global, grupul UniCredit a obținut cel mai bun din 2007 până în prezent, respectiv un profit de 1,1 miliarde de euro, depășind estimările analiștilor. Veniturile grupului au scăzut ușor, 0,7%, până la 5,11 miliarde de euro, dar, în același timp, costurile de operare s-au redus cu 5,2%, până la aproape 2,74 de miliarde de euro.