Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Grupul TAPARO a pus în funcțiune încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști chirurgicale

Compania TECHTEX, membră a grupului TAPARO, și-a extins capacitatea de producție de măști chirurgicale și a pus în funcțiune încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști.
oamenii la lucru

Fabrica va fi utilată și cu o linie de producție de măști FFP 2 (clasă superioară de protecție), care va fi pusă în funcțiune săptămâna viitoare, iar până la sfârșitul lunii va mai intra în producție încă o linie de măști chirurgicale. De asemenea, prin compania 4 Brands, Grupul TAPARO produce câte 4.000 de combinezoane, halate, bonete, botoși, în fiecare zi,  dar și lenjerie de pat,  urmând să crească cu 25% capacitatea fiecărei linii de produs.

În acest moment, compania TECHTEX este singurul producător de material nețesut (TNT) de la noi din țară și poate asigura cantitatea necesară pentru producția a două dintre cele 3 straturi ale măștilor chirurgicale, dar și pentru combinezoane, halate, bonete și lenjerii de pat de unică folosință. De 2 săptămâni a început producția de echipamente de protecție, precum și livrarea acestora către românii aflați în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Managementul companiei TECHTEX a decis să producă în țară și materialul filtrant. De asemenea, va realiza materiale compozite pentru halate, combinezoane, lenjerii de pat, toate cu bariere anti-microbiene, precum și material textil pentru scutece și șervețele. În acest sens, a realizat un plan pe termen mediu și lung pentru ridicarea unei noi hale de producție și achiziționarea unor linii tehnologice performante.

Proiectul este susținut printr-un credit de la EXIMBANK, cu rambursare în 7 ani, iar compania TECHTEX va începe imediat construcția noii fabrici, de 16.000 mp, în Baia Mare. Termenul de finalizare a investiției este de 8-10 luni.  În această perioadă, producția de textile medicale, echipamente de protecție sanitară și de igienă se desfășoară în spațiile deja amenajate în cadrul Grupului TAPARO, situate în Oradea și Târgu Lăpuș.

„Suntem în linie dreaptă cu divizia medicală. Am început procedurile pentru obținerea autorizațiilor de construcție pentru noua fabrică. De asemenea, ne-am rezervat utilajele pentru noile linii  tehnologice pentru producția materialului filtrant și a materialului compozit, dar și pentru extinderea capacității de producție a materialului nețesut. Estimăm că în luna iunie vom începe producția de material filtrant, pentru a asigura intern, în România, atât materia primă, cât și echipamentele de protecție atât de importante astăzi, dar și în viitor”, a declarat Mihai Filip, proprietar TECHTEX.

„Lucrez de 32 de ani în domeniul textilelor. Apariția TECHTEX nu este una conjuncturală. Compania a fost înființată în urmă cu 3 ani, dar informațiile despre textilele tehnice le-am actualizat continuu prin participările la evenimente  și târguri internaționale de profil, la seminarii cu specialiști în domeniu.  Este un efort pe termen lung, bazat pe experiență și voință, dar și pe o investiție extrem de serioasă, strategică și sustenabilă. Mai mult decât atât, răspunde nevoilor reale ale statului român, iar Grupul TAPARO, prin intermediul companiei TECHTEX, este capabil să le asigure”, Dr. Dipl. Ing. Ioan Filip, președinte C.A. TAPARO.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii