Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Grupul spaniol Inditex, pierderi nete de peste 400 milioane de euro în trei luni

În perioada februarie – aprilie 2020, unul dintre cei mai cunoscuți jucători de pe piața globală a bunurilor de larg consum, grupul Inditex a raportat pierderi nete de 409 milioane de euro, iar vânzările au scăzut la 3,3 miliarde de euro, de la 5,9 miliarde de euro cât a înregistrat în aceeași perioadă din 2019.
shutterstock_582232531

Pierderile raportate vin în urma restricţiilor introduse de către autorități pentru a opri răspândirea pandemiei, forțând astfel compania să închidă aproape 90% din magazine, transmit Bloomberg şi Reuters citate de Agerpres.

Declinul rapid al vânzărilor s-a înregistrat imediat după ce au fost introduse restricțiile în vederea stopării răspândirii pandemiei. Așadar, reprezentanții grupului recunosc că vânzările au scăzut cu 34% numai în perioada 2-8 iunie.

Compania și-a propus ca pentru următorii trei ani să investească anual suma de 900 milioane de euro. Motivul: strategia are la bază concentrarea pe magazinele mari din zonele comerciale de prim rang și pe afacerile online, magazinele mici, aproximativ 1.200 la număr urmând a fi închise.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii