FacebookTwitterLinkedIn

Înființată în 2002, Fonte Viva furnizează pe piaţa băuturilor minerale din Ungaria apă minerală şi plată extrasă din cadrul puţurilor din Somogyvar.

Tranzacția a fost încheiată la 31 mai 2018, iar MOL a achiziționat compania de la fondatorii acesteia.

Achiziția se încadrează în strategia MOL 2030, care are drept scop deschiderea companiei către noi oportunități de investiţii în Europa Centrală și de Est.

Grupul MOL va continua să aprovizioneze clienții existenți ai Fonte Viva și va sprijini creșterea ulterioară a companiei.

După peste 100 de ani de experiență în industrie, Grupul MOL, o companie internațională cu sediul central în Budapesta (Ungaria), a ajuns la operaţiuni în peste 30 de ţări, cu aproximativ 26.000 de angajaţi. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 80 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în opt țări și activitățile de explorare în 13 țări.

Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 9 țări, din care 215 în România.