FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Medicover, companie listată la Bursa din Suedia, a înregistrat, în primul trimestru al anului, un avans al veniturilor de 20,3% comparativ cu perioada similară din anul 2021, până la 381,7 milioane de euro. 

În ce privește rezultatele din România, în primul trimestru al acestui an, afacerile Medicover și Synevo au crescut cu 7,4%, până la 46,3 milioane de euro. România este a treia piață ca pondere a veniturilor Medicover la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,1%.

Evoluția pozitivă are la bază diversificarea activității și extinderea pe piețele pe care activează compania. Diversificarea și extinderea companiei pe plan internațional a vizat în special Divizia de Servicii Medicale, care a raportat în acest interval un avans al veniturilor de 32,3%, până la 208,1 milioane de euro. Numărul total de abonați a ajuns la 1,6 milioane, după o creștere de 14,1%, comparativ cu perioada similară a anului anterior.

În același timp, Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat venituri în creștere cu 7,9%, până la 178,5 milioane de euro. În primele trei luni ale anului rețeaua de centre de diagnostic a efectuat circa 32 milioane de teste de laborator în toate țările în care compania este prezentă. 

„În primul trimestru am realizat două achiziții importante – unul dintre cele mai mari spitale din Cluj și o clinică de sănătate a femeii din București”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România. 

Grupul suedez Medicover este prezent în România prin rețeaua de clinici Medicover, spitalele Medicover (București, Cluj, Oradea și Craiova) și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.