FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul de bunuri de lux, controlat de Bernard Arnault, cel mai bogat bărbat din Europa, a donat bani spitalelor din Franța, prin intermediul unei fundații prezidate de prima doamnă, Brigitte Macron, potrivit unei declarații transmise de LVMH printr-un email.

Casele de modă de lux din Franța și-au schimbat liniile de producție și furnizează materiale sanitare, atâta vreme cât criza provocată de coronavirus a oprit cererea de genți și parfumuri. Conform firmei de consultanță Bain, vânzările de articole de lux ale fabricilor de produse cosmetice Givenchy și Dior (deținute de LVMH) au scăzut cu până la 35% în acest an. Din această cauză, și-au reorientat activitatea spre producția de geluri dezinfectante, atât de necesare, la ora actuală, pentru sistemul medical.

În această săptămână, Louis Vuitton a redeschis 12 din cele 16 fabrici franceze pentru a confecționa măști de protecție din pânză nechirurgicală, aducând înapoi aproximativ 10% din forța de muncă.

Franța încearcă să tripleze numărul de paturi din secțiile de terapie intensivă, în timp ce lumea se confruntă cu o lipsă acută de ventilatoare. Douăzeci din aparatele promise au fost deja livrate în spitale, a mai spus LVMH.