Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net de 140 mil. lei în 2018 și active de 11,8 mld. lei

Grupul Garanti România, care include Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a înregistrat, în 2018, un profit net consolidat de 140,3 milioane lei și un volum total de active de 11,79 miliarde lei.
ufuk tandogan DSC_5246 as Smart Object-1

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat, anul trecut, un profit net de 113,3 milioane lei, un volum total de credite de 7,13 miliarde lei, precum și o creștere de aproximativ 4% a volumului depozitelor, la 7,97 miliarde lei.

Evoluția depozitelor s-a datorat segmentelor Retail și IMM, cu un avans semnificativ de 60% al depozitelor persoanelor fizice și de 40% la cele ale IMM-urilor.

“2018 a fost un an profitabil pentru toate instituțiile Garanti din România, un an în care ne-am consolidat poziția pe piață, în mod sănătos și echilibrat. Misiunea noastră pentru 2019 vizează menținerea ritmului de creștere și a profitabilității. Dorim să ne calibrăm strategia în funcție de nevoile clienților noștri, pentru a fi în continuare un partener financiar solid, responsabil și de încredere pentru ei. Avem și vom continua să avem un angajament pe termen lung pe piaţa din România, să contribuim la evoluția industriei financiare, dar și a economiei locale per ansamblu”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.

Citește și: 100 Business Hall of Fame: Ufuk Tandoğan

Grupul Garanti România este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2018, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,7 miliarde lire turcești (1,11 miliarde euro) și active de 399,15 miliarde lire turcești (66,28 miliarde euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 311,17 miliarde lire turcești (51,67 miliarde euro). TGB deservește 16 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB. În 2018, BBVA a înregistrat un profit net atribuibil de 5,32 miliarde euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii