FacebookTwitterLinkedIn

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industria locală a cărnii, grupul Diana din Râmnicu Vâlcea a preluat integral compania Magic Tic Tac, producătorul brandului Pescăria Magic.

Noua achiziție adaugă în portofoliul grupului Diana o fabrică de procesare a peștelui dotată cu tehnologie de ultimă generație pentru industria de profil, o rețea de magazine proprii și o sortimentație variată de produse și preparate din pește, listate în 1500 de puncte de vânzare din IKA și TT și în platforme cunoscute de livrare la domiciliu.

Capacitatea de producție a fabricii este de 1.200 de tone de pește. De asemenea, compania Magic Tic Tac deține și o rețea de șase magazine situate în piețele alimentare și zone cu trafic important din Râmnicu Vâlcea și Horezu.

„Tranzacția face parte din strategia de extindere pe orizontală a grupului și reprezintă un pas important și totodată firesc, într-o ecuație constantă de dezvoltare a liniilor de afaceri pe care le gestionăm. Ținând cont de faptul că ambele zone de producție pe care le deținem acum și logistica aferentă acestora – spațiile de depozitare, flotele auto – sunt localizate în Râmnicu Vâlcea, ne propunem să ne bifăm obiectivele eficient și cu economie de mijloace, printr-o bună coordonare a noii formule. Ne așteptăm totodată la plusuri care să se resimtă pe fiecare componentă, ca urmare a schimburilor de experiență între echipe, dar și ca urmare a faptului că deținem branduri bine poziționate, cunoscute și apreciate de consumatori”, a punctat pentru Forbes România, Diana Ilie Crăciunescu, Managing Partner grupul Diana.

În ceea ce privește rețeaua de magazine a grupului, anul 2022 a debutat cu o consolidare a prezenței în județul Argeș, unde recent compania a inaugurat cel de-al cincilea magazin.

„Totodată, am continuat proiectele de upgrade pentru o serie de locații, în mai multe județe, atât ca elemente de design, cât și în ceea ce privește mărirea și remodelarea suprafețelor de vânzare și, implicit, extinderea gamelor și numărului de SKU -uri listate. În lunile care au mai rămas până la finalul acestui an sunt programate mai multe inagurări de noi magazine, printre care și construcții ridicate de la 0. Ca rază de acțiune, păstrăm tiparul unei dezvoltări concentrice, în zonele unde suntem deja prezenți și cunoscuți”, explică Diana Ilie Crăciunescu.

Cu o experiență de 31 de ani în retail, grupul Diana din Râmnicu Vâlcea deține în prezent 65 de magazine Diana cărora, odată cu preluarea companiei Magic Tic Tac, li s-au adăugat alte șase magazine Pescăria Magic.

Potrivit Dianei Ilie Crăciunescu, pentru început, magazinelor Pescăria Magic li s-au proiectat conceptul, producția și implementarea elementelor de identitate cerute de procesul de rebranding, iar pasul următor este reorganizarea locațiilor.

„Așadar, vom aborda 2023 din postura unui grup matur, în care s-au succedat investiții la scară mare în tehnologie pentru capacitățile de producție și logistică de natură să ofere avantajele și abilitățile menționate. Un grup extins, care se va concentra pe consolidarea în noul format”, a conchis pentru Forbes România, Diana Ilie Crăciunescu.