FacebookTwitterLinkedIn

Brandul grupului Camistin, La Provincia, își diversifică portofoliul de produse prin lansarea primei game de ouă provenite de la găini hrănite numai cu porumb.

Reprezentanții grupului explică  faptul că noua gamă de ouă provine de la păsări crescute la sol, dupa metoda tradițională, având o alimentație formată preponderent din porumb, lucru ce confera gălbenușului culoarea intensă, naturală.

„Prin achiziționarea fermei de la Colceag, județul Prahova, grupul Carmistin a demarat producția de ouă provenind de la păsări crescute în condiții maxime de bunăstare. Ne dorim să promovăm conceptul de fermă tradițională și să susținem comunitatea, prin locurile de muncă pe care le cream”, a declarat Andrei Brumaru, director executiv Carmistin.

Ouăle, denumite de către oficialii grupului, „vegetariene” sunt deja disponibile în rețeaua de hypermarketuri Kaufland.

În prezent, brandul La Provincia cuprinde gamele Pui Vegetarian crescut cu legume și cereale, Pui crescut la sol și Pui bio. Divizia de pui reprezintă aproximativ 50% din business-ul Carmistin.

Cu un capital 100% românesc, grupul Carmistin condus de către Iustin și Carmina Paraschiv, fiii familiei de antreprenori Ana și Cornel Paraschiv și-a început activitatea în anul 2000. Opt ani mai târziu, compania și-a schimbat direcția de dezvoltare, imediat după ce a achiziționat fosta platformă agroalimentară a Oltchim S.A. În urma acestei tranzacții a apărut compania Avicarvil – deschizătoarea de drumuri către noi linii de business, așa cum o denumesc oficialii grupului.

Astăzi, grupul a ajuns să dețină peste 20 de firme grupate în patru divizii de producție: pui, porc, vită și agricultură. Printre principalele companii se regăsesc: Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food&Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin Internațional, Pajo Agriculture și Tracian Beef.

În prezent, business-ul Carmistin își desfășoară activitatea pe o suprafață de 5.000 de ha de teren agricol pe care sunt cultivate cereale. De asemenea, deține o fabrică de nutrețuri combinate, 5 unități de depozitare cereale, 14 ferme de păsări, 2 abatoare, 3 ferme de creștere porcine și una de creștere a bovinelor și o rețea de 150 de magazine proprii.