Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

Grupul Alro raportează o creștere a cifrei de afaceri cu 12% în primele nouă luni din 2018, până la 2,3 mld. lei

ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală, din Europa, după capacitate, anunță astăzi rezultatele financiare consolidate pentru primele nouă luni ale anului 2018.
072 dosar Muntenia ALRO 3

Pe parcursul perioadei analizate, cifra de afaceri a Grupului ALRO a crescut la 2,3 miliarde lei comparativ cu 2 miliarde lei, în T1-T3 2017, în timp ce profitul net a scăzut la 224 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2018, de la 257 milioane lei, în perioada similară a anului precedent.

“Ne-am axat, în continuare, pe calitatea și pe eficiența globală a operațiunilor noastre, strategie care ne-a ajutat să raportăm rezultate bune în decursul anilor și în primele nouă luni ale anului 2018, într-un context complex al pieței aluminiului. În T1-T3 2018, ne-am concentrat pe investițiile în echipamente care să ne ajute să implementăm cele mai bune tehnologii disponibile în toate segmentele de activitate și, în acest fel, să ne atingem scopul de a ne crește portofoliul de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare pentru industriile sofisticate”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

În primele nouă luni ale anului 2018, au fost raportate prețuri mai ridicate ale aluminiului, ceea ce a rezultat într-o cifră de afaceri a Grupului mai mare cu 251 milioane lei. Vânzările de aluminiu primar au crescut la 974 de milioane lei în primele nouă luni ale lui 2018, de la 870 de milioane lei în T1-T3 2017. Aceeași tendință a fost înregistrată și în cazul vânzărilor de aluminiu procesat, care au atins nivelul de 1.062 milioane lei în T1-T3 2018, de la 1.056 milioane lei în T1-T3 2017.

În ansamblu, în primele trei trimestre ale anului 2018, Grupul a avut un profit brut de 536 milioane lei de la 507 milioane lei în primele nouă luni ale anului precedent. Rezultatul perioadei analizate a fost de 224 milioane lei, față de 257 milioane lei, în anul precedent.

În primele nouă luni ale anului 2018, Grupul ALRO a continuat proiectele de investiții în cercetare destinate infrastructurii pentru aplicații industriale de înaltă calificare și tehnologiei hidroxidului de aluminiu (uscat și umed), co-finanțate de Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional pentru Competitivitate 2014-2020.

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. – producătorul de aluminiu, Alum S.A. – producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. – societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO. Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar compania are exporturi și în SUA și Asia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii