FacebookTwitterLinkedIn

Presa de stat a Arabiei Saudite a transmis duminică seară că o rachetă balistică lansată de gruparea Ansar Allah (supranumită mișcarea Houthi) a căzut în sudul regatului, rănind doi rezidenți și avariind ateliere și vehicule într-o zonă industrială. O altă rachetă a fost interceptată și distrusă deasupra Dhahram al-Janub, potrivit Global News și Aljazeera.

În același timp, Ministerul Apărării al Emiratelor Arabe Unite a interceptat și distrus luni dimineață două rachete balistice care vizau Abu Dhabi, lansate de aceeași grupare islamistă, însă fără a fi înregistrate victime. Evenimentul a afectat traficul către Aeroportul Internațional din Abu Dhabi timp de aproximativ o oră.

Canalul de televiziune Al Masirah, condus de Ansar Allah, a declarat că gruparea va anunța în câteva ore detaliile unei „operațiuni militare ample” împotriva Arabiei Saudite și a Emiratelor Arabe Unite.

Atacul a avut loc la o săptămână după ce rebelii Ansar Allah din Yemen au revendicat un atac asupra Abu Dhabiului, care s-a soldat cu trei decese și șase răniți. Aceeași grupare și-a asumat tot săptămâna trecută un atac direcționat către sudul Arabiei Saudite care a rănit două persoane.

Emiratele Arabe Unite fac parte din coaliția militară condusă de Arabia Saudită, care sprijină de aproape șapte ani guvernul Yemenului în lupta sa împotriva houthiilor.

Coaliția condusă de Arabia Saudită a intensificat în ultima perioadă atacurile aeriene asupra unor ținte Houthi în Yemen. Marți, aproximativ 20 de oameni au fost uciși în capitala Sanaa, controlată de Ansar Allah, în timp ce vineri peste 60 de persoane au fost ucise după bombardarea unui centru de detenție din provincia nordică Saada.