FacebookTwitterLinkedIn

Groupe Bruxelles Lambert (GBL) a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al furnizorului de servicii de diagnostic Affidea, pentru suma de 1 miliard de euro. B-FLEXION, fostul deținător al Affidea, se va retrage total din postura de acționar. 

GBL intenționează să consolideze poziția de lider a Affidea pe principalele piețe unde activează și totodată să accelereze politica de achiziții în noi arealuri de interes la nivel european. Această achiziție reprezintă prima tranzacție a GBL în domeniul sănătății și vine pe fondul ambiției de a mări ponderea asset-urilor private din portofoliu. Până la finalul anului trecut, ponderea acestora reprezenta 25% din portofoliul Groupe Bruxelles Lambert, obiectivul pe termen lung fiind creșterea la 40%.

“După recentele investiții în Webhelp, Canyon și Voodoo, achiziția Affidea este o continuare a strategiei de expansiune în zona companiilor majoritar private care operează în piețe aflate în plină dezvoltare”, a declarat Ian Gallienne, CEO GBL.

Affidea, fondată în 1991, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de imagistică, cu peste 300 de centre medicale în 15 țări. Compania oferă servicii medicale pentru peste 10 milioane de clienți anual.Grupul Affidea a achiziționat și integrat peste 90 de noi centre în ultimii trei ani.

Se estimează ca tranziția se va încheia în al treilea trimestru al anului 2022.