FacebookTwitterLinkedIn

Sindicatele din Educaţie continuă marţi greva generală şi ameninţă că vor ieşi în stradă, dacă guvernul nu vine cu propuneri care să soluţioneze problemele salariale cu care aceştia se confruntă.

Sindicatele din Educație:„Atenţionăm Guvernul României că, dacă în perioada imediat următoare nu se implică serios în soluţionarea problemelor care fac obiectul grevei generale din învăţământ şi nu vine cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat, salariaţii din educaţie sunt hotărâţi ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă”, conform Agerpres.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” au respins duminică „aşa-zisa ofertă a Guvernului României”.

Sindicatele din Educație: „Nu avem nevoie de ajutoare sociale! Nu suntem asistaţi social! Avem nevoie de salarii decente! Nu am decis să facem grevă peste noapte! Nu facem jocuri politice!

Este greva oamenilor şcolii, este greva celor peste 200.000 de angajaţi din învăţământ, care s-au săturat de nepăsarea guvernanţilor. Este greva celor care spun răspicat: Aşa nu se mai poate! Acum, mai mult ca oricând, este important să dăm dovadă de unitate. Le mulţumim pentru susţinere şi înţelegere părinţilor şi elevilor!”

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat că executivul a alocat pentru Educaţie un buget mai mare cu 2 miliarde de lei în 2022, faţă de cel din 2021, iar cel din 2023 „este cel mai mare buget alocat Educaţiei în ultimii 30 de ani”.

Greva generală din învăţământ a fost declanşată pe 22 mai, când peste 150.000 de cadre didactice şi 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest.