FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat marți că peste 1.900 de proiecte au fost depuse pentru Măsura 4.1.1 BIS, prin care a IMM-urile din industria alimentară şi a construcţiilor primesc granturi de investiţii pentru retehnologizare în valoare de 300 milioane euro. Alte apeluri în valoare totală de 500 de milioane de euro, pentru eficienţă energetică, sunt deschise pentru mediul de afaceri.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: „Ministerul continuă să înregistreze progrese în implementarea pachetului de măsuri în valoare de 1,5 miliarde de euro iniţiat pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Acest pachet vine ca răspuns la crizele simultane cu care se confruntă România post-pandemică, respectiv liberalizarea preţului la energie, creşterea preţului carburanţilor şi criza generată de invazia Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, cu impact major asupra sectorului antreprenorial, unul dintre cele mai importante sectoare pentru competitivitatea şi prosperitatea ţării”, conform Agerpres.

La 31 octombrie s-a închis apelul de proiecte pentru Măsura 4.1.1 BIS, iar în decurs de o săptămână au aplicat 1.906 de potenţiali beneficiari.

Contractele de finanţare urmează să fie semnate cu clauza suspensivă începând de la finalul lunii în curs.