Operatorul medical privat Gral Medical a inaugurat un nou spital OncoFort la Ploiești, cu o capacitate de tratament radioterapeutic pentru 50 de pacienți lunar și de realizare a 300-350 de sesiuni de chimioterapie. Investiția în acest proiect s-a ridicat la 7 milioane de euro.
Inaugurarea noii unități medicale cu profil oncologic vine „într-un moment critic, având în vedere creșterea semnificativă a cazurilor de cancer în România”, arată reprezentanții Gral Medical. În plus, județul Prahova nu dispunea până acum de niciun accelerator liniar pentru tratamentele de radioterapie, având doar două aparate de kilovoltaj, care nu asigură standardele necesare pentru tratamente moderne și eficiente.
„Această situație este parte dintr-o problemă mai largă la nivel național: mai puțin de 50% dintre județele României (17 județe și municipiul București) au cel puțin un accelerator liniar de radioterapie”, se arată în comunicarea companiei.
Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, numărul de cazuri noi de cancer a crescut cu 21% în 2023, comparativ cu anul precedent, numărul total al pacienților cu cancer depășind 550.000. Mai mult decât atât, proiecțiile pentru România estimează o creștere a incidenței cancerului cu 7% în perioada 2020-2040, cu creșteri semnificative de peste 10% ale incidenței cancerului gastric, pancreatic, pulmonar, hepatic și colorectal, atât la bărbați, cât și la femei.
În afara tratamentelor de radioterapie și chimioterapie, pacienții vor avea acces la servicii de imagistică medicală, CT și RMN, disponibile pentru 300-400 de pacienți pe lună.
În plus, consultațiile medicale vor acoperi 100-150 de pacienți lunar, toate aceste servicii fiind decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
„Deschiderea Spitalului OncoFort Ploiești marchează un pas important în extinderea serviciilor noastre medicale la nivel național,” a declarat Robert Șerban, CEO Gral Medical și OncoFort.
Rețeaua privată Gral Medical are 76 de centre medicale în 9 județe din țară, cu 1.200 de medici și asistente. Compania are o vechime de 21 de ani pe piață, iar anul trecut a obținut afaceri de 246,5 milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul precedent. Acesta a fost cel mai bun rezultat din istoria companiei fondată de soții Georgeta și Robert Șerban. Profiturile s-au mărit și ele cu 70%, până la 11 milioane de lei în 2023.
Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.