FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții Google au anunțat joi că vor remunera editorii de presă parteneri din Brazilia, Australia și Germania. Mai mult decât atât, Google va oferi acces gratuit anumitor utilizatori pentru unele site-uri de știri cu plată, informează AFP, conform Agerpres.

Anunțul Google vine după ce numeroși editori de presă din Australia și Franța au depus acțiuni în instanță din cauza refuzului companiei de a plăti pentru conținuturile lor.

Prin urmare, Google a anunțat că va lansa “un program de licenţă cu scopul de a îi plăti pe editori pentru un conţinut de înaltă calitate, în vederea obţinerii unei noi experienţe a informaţiei”. Se preconizează că proiectul va începe din a doua jumătate a acestui an.

Dintre partenerii vizați de acest anunț făcut de Google fac parte trei companii media australiene (Schwartz Media, The Conversation, Solstice Media). De asemenea, Google poartă negocieri cu grupul Spiegel din Germania şi Diarios Associados din Brazilia.

Noul proiect îi va ajuta pe editorii de presă “să îşi valorifice conţinuturile prin intermediul unei mai bune experienţe narative”, conform lui Brad Bender, vicepreşedintele departamentului de gestionare a produselor din cadrul companiei Google.