FacebookTwitterLinkedIn

Alphabet Inc, compania-mamă a Google, a declarat joi că va interzice discriminarea ilegală cu privire la adresele de locuință, creditare și angajare din anunțuri și reclame pentru utilizatorii săi, în funcție de starea civilă, sex, vârstă, status parental și cod poștal, informează Reuters.

Noua politică, care va intra în vigoare până la sfârșitul anului în Canada și SUA, apare la mai bine de un an după ce Departamentul SUA pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană (HUD) a acuzat Facebook că a promovat reclame discriminatorii pentru vânzarea de locuințe, declarând că va analiza situația pentru a evita astfel de scenarii.

Google și Facebook reușesc împreună să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de anunțuri, iar acest lucru face ca acțiunile lor să influențeze întreaga industrie. Protestele care s-au iscat după incidentul cu George Floyd i-au ajutat pe americani să pună accent pe problema rasismului și provocările cu care se confruntă cetățenii de culoare atunci când își caută o casă sau un loc de muncă. Cu toate acestea, Google a menționat că noile sale reguli nu reprezintă o reacție la proteste.

Elijah Lawal, purtătorul de cuvânt al Google, a declarat “Am lucrat constructiv cu HUD pentru rezolvarea acestor probleme încă de anul trecut, iar planul nostru de a implementa noua politică nu are legătură cu evenimentele actuale”. Într-o conferință de presă joi, HUD a încurajat și alți vânzători de anunțuri online să urmeze exemplul companiei Google.