FacebookTwitterLinkedIn

Google este dispus să plătească 90 de milioane de dolari pentru a evita un proces comun intentat de dezvoltatorii de aplicaţii din Statele Unite care acuză compania că percepe comisioane pentru a le distribui produsele prin sistemul său de facturare Google Play. Pentru a intra în vigoare, această măsură trebuie să fie aprobată de instanță, transmite Reuters.

Dezvoltatorii de aplicații afirmă că Google a încheiat acorduri cu producătorii de smartphone-uri și că impune bariere tehnice și acorduri de partajare a veniturilor pentru a bloca ecosistemul de aplicații și pentru a canaliza majoritatea plăților prin Google Play, aplicând comisioane de 30%.

„O mare majoritate a dezvoltatorilor din SUA care au obținut venituri prin Google Play vor fi eligibili să primească bani din acest fond, dacă doresc”, a transmis Google.

De cele 90 de milioane de dolari, pe care Google le va vira într-un fond, ar urma să beneficieze toţi dezvoltatorii americani de aplicaţii pentru Android care au câştigat sub 2 milioane de dolari pe an în perioada 2016-2021. Circa 48.000 de dezvoltatori de aplicații erau eligibili să aplice pentru fondul de 90 de milioane de dolari, iar plata minimă este de 250 de dolari.