FacebookTwitterLinkedIn

Google va investi în jur de 1 miliard de dolari într-o mare companie de telecomunicații din India, o mișcare despre care speră că va reduce costurile smartphone-urilor pe o piață uriașă și în expansiune rapidă.

Potrivit CNN, Google a declarat că va investi 700 de milioane de dolari în Bharti Airtel, al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din India, și va achiziționa un pachet de 1,28% din companie. În plus, 300 de milioane de dolari ar urma să fie utilizați pentru potențiale acorduri comerciale multianuale, au adăugat companiile.

Potrivit Airtel, cele două companii vor să colaboreze cu producătorii de dispozitive pentru „ca să doboare barierele deținerii unui smartphone într-o gamă largă de puncte de preț”. De asemenea, se așteaptă să lucreze împreună la serviciile 5G și cloud din țară.

Acordul, care este supus aprobărilor de reglementare, marchează cea mai recentă inițiativă a Google pe o piață care critică firmele Big Tech pentru că doresc să-și extindă amprenta globală.

India, a doua cea mai populată țară din lume, are 750 de milioane de utilizatori de internet și alte sute de milioane pe cale să intre online.

Spre deosebire de China, în India au investit masiv companiile de tehnologie americană: Facebook, Google, Amazon, Netflix și altele au investit deja miliarde de dolari în creșterea operațiunilor lor din India.

Google a investit deja serios în India, inclusiv 4,5 miliarde de dolari în urmă cu doi ani, în Jio Platforms, un rival Airtel care face parte din imperiul tehnologic al miliardarului Mukesh Ambani. Împreună au lansat primul lor smartphone 4G low-cost, la sfârșitul anului trecut.