Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

IT |
|

Google iese la shopping. Video shopping

Shoploop, noua aplicație lansată de Google va opera pe o piață aflată într-o puternică dezvoltare, cea a platformelor de video shopping - un concept nou în care deja există doi jucători puternici, Popshop Live și Amazon Live.
LogoSloop

Conceptul este destul de simplu: toți cei care folosesc genul acesta de aplicații au oportunitatea să descopere noi produse prin intermediul unor clipuri video de maxim un minut și jumătate și, în același timp, sunt direcționați către o pagină dedicată de unde pot achiziționa produsul, dacă au fost convinși de respectiva prezentare.

În acest moment, Shoploop este orientat către produse de beauty:  machiaj, creme pentru piele și unghii, produse pentru păr și multe altele. Demonstrațiile despre capabilitățile respectivelor produse sunt făcute de cei care le utilizează deja – și mai departe aplicația devine similară cu alte rețele sociale, unde poți să urmărești anumite persoane.

Video shopping

Chiar dacă a intrat în urma Amazon în acest nou sistem de promovare și de vânzare, Google dispune de câteva avantaje de necontestat: se poate folosi de cea mai puternică platformă video din lume, YouTube, care, la rândul ei, a început să recomande utilizatorilor diferite produse. Marea diferență între Shoploop și YouTube este că noua platformă nu monetizează numărul de vizionări, astfel că cei care încarcă acele clipuri scurte, de 90 de secunde, nu sunt plătiți la pachete de vizualizări.

Această piață tinde să devină una foarte dinamică, inclusiv pentru marii giganți din industria IT, care văd aici o oportunitate clară de a-și spori veniturile. Miza mare aici este aceea de a ușura cât mai mult procesul de cumpărare, din cât mai puține click-uri, pentru a nu-i da potențialului client ocazia să se răzgândească și să renunțe la o achiziție.

Shoploop este ușor de navigat: seamănă, până la un punct, cu Instagram, după care devine un fel de Tik Tok; foarte important, este o aplicație web progresivă, ceea ce înseamnă multiple beneficii pentru utilizatori: se încarcă foarte ușor, chiar dacă rețeaua este slabă, și este în permanență actualizată.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii