Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Google, dat în judecată pentru urmărirea utilizatorilor în modul privat

Firma de avocatură Boies Schiller & Flexner a inițiat o plângere împotriva Google în numele mai multor americani din statul California care acuză gigantul tech de colectarea de informații de la utilizatorii de Chrome chiar și în modul incognito. Google neagă acuzațiile.
 aboneaza-te
google incognito

„Google urmărește și reține informațiile de navigare și orice alte activități web ale utilizatorilor indiferent de măsurile pe care aceștia le iau pentru a-și proteja confidențialitatea datelor”, precizează unul dintre asociații firmei de avocatură, citat de The New York Times.

Google a respins acuzațiile prin purtătorul de cuvânt, Jose Castaneda. „Modul incognito din Chrome vă oferă posibilitatea de a naviga pe internet fără ca activitatea d-voastră să fie salvată în browserul sau dispozitivul folosit.”, a spus el. „Se precizează clar că de fiecare dată când deschideți o pagină web incognito, site-urile web ar putea să colecteze informații despre activitatea personală de navigare în timpul sesiunii.” Colectarea informațiilor istoricului de căutare îi ajută pe proprietarii de site-uri să „evalueze mai bine performanța conținutului, produselor, marketingului și multe altele”, a mai spus reprezentantul Google.

Avocații Boies Schiller Flexner au declarat că procesul va include probabil „milioane” de utilizatori Google care au folosit modul privat Chrome de la 1 iunie 2016 și că obiectivul este de a obține câte 5000 de dolari pentru fiecare reclamant.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii