Cautare
, Contributor

Tech |
|

Google amenință să blocheze motorul de căutare din Australia dacă este obligat să plătească pentru știri

Google a declarat vineri că își va bloca motorul de căutare în Australia dacă guvernul va continua demersurile de implementare a unui nou cod care să-l oblige pe acesta și pe Facebook să plătească companiilor media dreptul de a le folosi conținutul.  
burse google studenti dizabilitati

Amenințarea Google intensifică o bătălie cu editori precum News Corp. Gigantul tehnologic a avertizat că cei 19 milioane de utilizatori australieni ai săi se vor confrunta cu căutări degradate și experiențe deficitare YouTube dacă noul cod ar fi pus în aplicare, relatează Reuters.

Australia este pe cale să adopte legi care ar obliga giganții tehnologiei să negocieze plăți cu editorii locali pentru conținutul inclus în rezultatele căutării sau în fluxurile de știri. Dacă nu pot încheia un acord, un arbitru numit de guvern va decide prețul.

Comentariile Google au atras o mustrare aspră din partea primului ministru australian Scott Morrison, care a spus că țara își stabilește regulile pentru „lucrurile pe care le poți face în Australia. Nu răspundem la amenințări”.

Australia a anunțat legislația luna trecută, după ce o investigație a constatat că Google și gigantul social media Facebook dețineau prea multă putere de piață în industria mass-media, situație despre care a spus că reprezintă o amenințare potențială pentru o democrație care funcționează bine.

Amenințarea Google de a-și limita serviciile în Australia a venit la doar câteva ore după ce gigantul de pe internet a ajuns la un acord de plată a conținutului cu unii editori francezi de știri, ca parte a unei acțiuni de trei ani de 1,3 miliarde de dolari pentru a sprijini editorii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii