Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Google amendat cu 500 de milioane de euro în Franța pentru încălcarea drepturilor de copyright

Compania a ignorat o decizie din luna aprilie 2020 prin care i se cerea să negocieze „cu bună credință” cu editorii de presă și agențiile de știri pentru a afișa părți din articolele lor pe serviciul Google News.
Google

Autoritatea de supraveghere a concurenței din Franța a aplicat o amendă de 500 de milioane de euro (593 milioane de dolari) companiei Google Alphabet pentru că nu a respectat remunerarea editorilor de conținut și agențiilor de știri pentru utilizarea conținutului lor pe platforma Google, transmite Reuters.

Gigantul tehnologic trebuie să vină cu propuneri în următoarele două luni cu privire la modul în care va compensa agențiile de știri și editorii pentru utilizarea știrilor acestora. Dacă nu va face acest lucru, compania va fi nevoită să plătească amenzi suplimentare ce ajung până la 900.000 de euro pe zi.

Disputa dintre Google şi proprietarii de ziare şi agenţiile de presă este una de durată. Editorii europeni cer de peste un deceniu organismelor de reglementare să contracareze puterea Google, care i-a permis să atragă venituri din publicitate în valoare de miliarde de euro. În anul 2019 au fost înregistrate plângeri în Franţa de către grupuri reprezentând ziare şi reviste precum şi agenţia de presă France-Presse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii