FacebookTwitterLinkedIn

General Motors (GM) și LG Energy Solution iau în considerare construirea unei noi fabrici de celule pentru bateriile mașinilor electrice în statul american Indiana. Aceasta ar fi a patra unitate construită de cele două companii, relatează Reuters.

În ianuarie, GM și LG au anunțat o investiție de 2,6 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de baterii în Lansing, Michigan, care urmează să se deschidă la sfârșitul anului 2024.

GM a anunțat atunci că va cheltui 4 miliarde de dolari pentru a extinde o fabrică de asamblare lângă Detroit.

GM și LG Energy construiesc, de asemenea, o fabrică de 2,3 miliarde de dolari în Spring Hill, Tennessee, care urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023.

Producția la prima fabrică de baterii Ultium din SUA din Warren, Ohio este programată să înceapă la sfârșitul acestei luni. Companiile au început această investiție de 2,3 miliarde de dolari în 2019.

Cea de-a patra fabrică este de așteptat să fie similară cu celelalte trei și să aibă o investiție de peste 2 miliarde de dolari, a declarat pentru Reuters o sursă informată pe această temă, dar nu este clar când s-ar putea deschide.