FacebookTwitterLinkedIn

Compania Glovo își va muta sediul central în spațiul închiriat în faza a doua a proiectului de birouri U•Center, dezvoltat de Forte Partners în zona Tineretului din București. Mutarea va avea loc începând cu a doua jumătate a anului 2023.

Lucrările de construcție la a doua fază a U•Center au fost demarate în anul 2021 și vor fi finalizate în a doua jumătate a lui 2023. Cele două faze ale U•Center, proiect alimentat 100% cu energie electrică provenită din surse regenerabile, inclusiv șantierul fazei a doua,  cumulează o suprafață totală închiriabilă de 63.000 mp de spații de birouri, inclusiv o componentă de retail la parterul clădirilor.

Prima fază a proiectului office U•Center a fost finalizată în trimestrul al treilea al anului 2021 și s-a închiriat în proporție de 100%. Clădirea a obținut certificările LEED Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obținute în România în versiunea LEED v4 și WELL Health&Safety, care atestă siguranța clădirii din punct de vedere sanitar în contextul COVID-19. 

Proiectul de birouri este amplasat pe terenul fostei fabrici Adesgo. Dezvoltatorul Forte Partners are un portofoliu de proiecte în valoare de peste 450 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial. Alte proiecte în valoare de 100 de milioane de euro sunt planificate pentru lansare în 2022.