FacebookTwitterLinkedIn

La 84 de ani, Anthony Hopkins se aventurează temerar în metavers lansând o colecție de imagini digitale (NFT-uri) cu cele mai reprezentative roluri pe care le-a interpretat pe marele ecran.

NFT-urile lui Anthony Hopkins sunt reunite în așa-numita Colecție Eternă și vor fi vândute la licitație prin OpenSea, cea mai mare piață virtuală de jetoane nefungibile. Colecția a fost creată de Hopkins împreună cu Orange Comet, companie fondată de muzicienii Gloria și Emilio Estefan, producătorul de film Dave Broome și fosta vedetă a fotbalului american Kurt Warner.

„Sunt probabil cel mai vârstnic individ din comunitatea NFT și de pe rețelele de socializare, dar asta nu dovedește decât că orice este posibil, la orice vârstă”, declară venerabilul actor într-un comunicat de presă. „Ca artist, sunt inspirat de puterea artei, de muzică, film și de calitatea iluzorie a vieții. Prin intermediul NFT-urilor pot să-mi duc arta la următorul nivel, ceea ce este o oportunitate încântătoare.”

Deținător a două premii Oscar pentru cel mai bun actor (The Silence of the Lambs – 1991și The Father – 2020), Anthony Hopkins este apreciat deopotrivă pentru rolurile din teatru, dar și pentru activitatea sa ca regizor, compozitor și pictor. Prima sa expoziție personală a avut vernisajul în 2005, fiind organizată de Harte International Galleries.

Cel dintâi NFT al lui Hopkins este o animație care conține imagini cu rolurile sale cele mai importante, inclusiv Hannibal Lecter din The Silence of the Lambs și Odin, din seria Thor produsă de Marvel.

NFT-ul este însoțit de un volum cu autograf „Dreamscapes”, cu sute de imagini color ale picturilor și schițelor lui Hopkins, un interviu audio în care acesta vorbește despre creația digitală și o cină cu actorul.

Suma minimă de la care pornește licitația urmează să fie stabilită.