FacebookTwitterLinkedIn

Globall Design Online, operatorul platformei de ecommerce Globall.ro, specializată în comercializarea de dale și pavaje, va investi 100.000 de euro pentru digitalizarea operațiunilor cu scopul reducerii poluării în acest domeniu.

”Noua noastră viziune este să acoperim integral lanțul de aprovizionare în construcții, să automatizăm partea logistică și de livrare către șantiere. Doar agricultura este mai nedigitalizată decât sectorul construcțiilor”, declară Dragomir Mărgineanu, directorul general și fondatorul Globall.ro.

Această sumă se adaugă la investiția curentă, de peste 250.000 de euro, alocată deja acestui proiect.

Globall.ro a intermediat anul trecut tranzacții de peste 1 milion de euro pentru aproximativ 3.000 de clienți, dintre care 1.200 sunt persoane juridice.

Sectorul construcţiilor este responsabil pentru o treime din deșeurile produse la nivel global și pentru aproximativ 40% din emisiile de dioxid de carbon.

O parte semnificativă a emisiilor este produsă de transportul materialelor de construcții de la producător în depozite și apoi pe șantiere, iar aproximativ 15% din prețul mărfii este reprezentat de transport.

Soluţia propusă de Globall este să identifice cel mai apropiat depozit sau producător care are pe stoc produsul solicitat de un client sau care îl poate produce în termenul cel mai scurt, la prețul cel mai avantajos.

Ulterior, compania caută un transportator care să preia marfa și să asigure descărcarea ei mecanizată la locul indicat de client.

Globall este membră a Clusterului Technology Enabled Construction (Cluster TEC), care reunește organizaţii din mediul privat, mediul academic şi de cercetare, mediul asociativ şi mediul public.