FacebookTwitterLinkedIn

Companiile din domeniul securității cibernetice Global Resolution Experts (GRX) și ISEC Associates (ISEC) devin FORT, în urma unui proces de rebranding. Noua firmă are în plan listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

„Ne bucură această schimbare de perspectivă, pentru că ne oferă resursele necesare să intrăm într-o altă etapă și să concretizăm obiectivele ambițioase pe care ni le-am propus. (…) Momentul consolidării poziției noastre este unul deosebit de favorabil. Conform raportului McKinsey (2022), piața globală este estimată să crească la 101,5 miliarde de dolari până în 2025, pe fondul intensificării numărului de atacuri cibernetice de la an la an”, a declarat Vladimir Ghiță, CEO al FORT.

FORT va furniza servicii specifice în domeniul securității cibernetice, precum audit de conformitate IT pentru diverse norme și regulamente emise de entități juridice naționale (Autoritatea de Supraveghere Financiară, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Banca Națională a României sau Directoratul Național de Securitate Cibernetică), servicii de teste de penetrare pentru aplicații mobile, web și infrastructură IT, servicii de consultanță pentru securizarea mediului în care operează companiile, dar și servicii de proiectare, implementare și mentenanță pentru soluții din domeniul securității IT.

Strategia de dezvoltare a companiei are în vedere atât consolidarea operațiunile locale, cât și accelerarea colaborărilor cu clienți internaționali.

GRX a fost fondată în 2015 și oferă servicii de audit și consultanță în industriile bancară și de asigurări, în sectorul public, dar și către startup-uri.

ISEC Associates (ISEC) a fost înființată în 2003 ca divizie de servicii de securitate IT a Provision IT Group. În 2021, a fost achiziționată de Bittnet Group.