ADVERTISEMENT

Gigantul Leoni, care are trei fabrici în România, își vinde afacerile. Vor avea loc mii de concedieri

Irina Pană Afaceri Coordinator of social media team and particularly interested in small businesses and young entrepreneurs (movers & shakers). Also, I edit the 30 Under 30 lists. I graduated from University of Bucharest where I studied Journalism, Communication and Political Science. Follow me on LinkedIn/Facebook/Instagram @IrinaPana or drop me an email at Irina.pana@forbes.ro
FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedIn
Listarea diviziei a fost deocamdată suspendată din cauza condițiilor de pe piață, potrivit Reuters. Leoni are în România 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti. Compania va trebui să refinanțeze datorii de circa 200 milioane de euro scadente anul viitor.
Leoni a anunţat luna trecută că explorează toate opţiunile pentru a-şi asigura viitoarea finanţare, după ce a raportat pierderi nete de 132 de milioane de euro în primul trimestru din 2019.

Gigantul Leoni, care are trei fabrici în România, își vinde afacerile. Vor avea loc mii de concedieri

Producătorul german de cabluri auto Leoni a abandonat în martie ţinta de profit pe 2019, anunţată în februarie, şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active.
„Evoluţiile de la sfârşitul anului fiscal 2018 şi în special cele din primele două luni din acest an ne-au făcut să înţelegem că trebuie să acţionăm mai rapid şi mai decisiv pentru a readuce Leoni în grafic”, a afirmat Aldo Kamper, care este din septembrie director general.