Cautare
, Contributor

Tech |
|

Giganții tech prosperă în pandemie

Coronavirusul a provocat tulburări economice în întreaga lume, dar nu și pentru cele mai mari firme de tehnologie. Iată că giganții tech au depășit criza, ba chiar au prosperat în pandemie.  
tehnologie

Vânzările Amazon au crescut cu 40% în cele trei luni afectate de pandemie: aprilie, mai și iunie, în timp ce Apple a înregistrat în această perioadă o creștere a achizițiilor de iPhone-uri și alte gadgeturi, scrie Euronews.

Astfel, Amazon a obținut cel mai mare profit trimestrial de la  înființarea companiei în 1994 și până în prezent – de 5,2 miliarde de dolari (4 miliarde de lire sterline), dublu față de 2,6 miliarde de euro cât a fost în aceeași perioadă din 2019. Totodată, vânzările au crescut cu 40% în cele trei luni de pandemie, atingând nivelul de 88,9 miliarde de dolari (67,9 miliarde de lire sterline) – cea mai puternică creștere de la un an la altul.

Între timp, Apple a raportat venituri trimestriale mai mari cu 11%, în valoare de 59,7 miliarde de dolari.

Trecerea la munca la distanță și la școala online a dus la creșterea cererii pentru dispozitive noi. Astfel, profiturile au fost de 11,25 miliarde de dolari, în creștere față de 10 miliarde cât au fost în aceeași perioadă de acum un an.

De asemenea, lansarea iPhone SE cu costuri reduse în aprilie a ajutat la creșterea vânzărilor și la plasarea gigantului Apple într-o poziție mai bună, în ciuda impactului financiar al crizei coronavirusului.

Totodată, a crescut și numărul de persoane prezente pe rețelele de socializare, Facebook, WhatsApp și Instagram raportând valori mai mari cu 15%.

Iar giganții tech pot câștiga în continuare în pandemie pentru că ne împing pe toți către mai multă activitate online.

Veniturile Facebook au crescut cu 11% – mai lent decât alte trimestre -, iar profitul firmei a atins aproape 5,2 miliarde de dolari. Astfel, potrivit datelor raportate, au fost 2,4 miliarde de persoane active pe platformele sale de socializare și în aplicațiile de mesagerie, în medie, în iunie, cu 15% mai mult față de anul trecut. 

Alfabet, care deține Google și YouTube, a avut cele mai slabe rezultate dintre cei patru giganți tech, cu venituri de 38,3 miliarde de dolari, în scădere cu 2% față de un an în urmă. De asemenea, și profiturile au scăzut cu aproximativ 30%, dar analiștii se așteptau la daune serioase.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii