
Compania Gi Group Holding a înregistrat pe piața din România o creștere de 40% față de 2020, ajungând în prezent la o cifră de afaceri de peste 19 milioane de euro. Creșterea se datorează în principal diversificării portofoliului de clienți noi în zona de White Collars, dar și proiectelor de relocare internațională pe care grupul le derulează în prezent.
”Chiar dacă ne-am confruntat cu provocări în ceea ce privește deficitul de forță de muncă, pandemia inversând raportul dintre cerere și ofertă, în special în agricultură, HoReCa sau construcții, am reușit să ne construim strategia din perspectiva oportunităților. Astfel, de anul trecut am început să derulăm proiecte de relocare a forței de muncă, care, într-o perioadă plină de incertitudini, ne-au ajutat să creștem cifra de afaceri în România cu 40% față de 2020. De asemenea, datorită echipei noastre de profesioniști, cu experiență vastă în acest domeniu, am reusit să plasăm anul trecut în companii cu 300 de persoane mai mult față de 2020.”, declară Cristian Huzau, Country Manager Gi Group România.
Odată cu anunțarea rezultatelor financiare, Grupul a decis finalizarea procesului de eficientizare a activității companiei, decizie strâns legată de evoluția companiei și de dorința de a răspunde, eficient și organizat cerințelor pieței.
Stefano Colli-Lanzi, Președinte și CEO al Gi Group Holding: ”Strategia lansată de Gi Group Holding a permis o creștere rapidă nu doar în Italia, ci mai ales în străinătate, datorită operațiunilor numeroase de M&A. Ne poziționăm ca fiind un jucător important la nivel global, capabil să concureze cu alți lideri din acest sector. Creșterea noastră este una sustenabilă, iar decizia de a simplifica structura Grupului vine din dorința de a eficientiza și facilita operațiunile financiare în cel mai bun mod posibil”.
Gi Group Holding va coordona activitățile filialelor, prin maximizarea oportunităților globale și simplificarea proceselor, îmbunătățind gradul de recunoaștere prin promovarea strategiei de fuziuni și achiziții. Aceasta decizie a fost adoptată, în primul rând, datorită cererilor venite din partea companiilor a căror activitate este impactată de sezonalitate și care, conform specificului industriei înregistrează cereri crescute în anumite perioade.