Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Germania: Agenție pentru consolidarea securității cibernetice

Guvernul de la Berlin a anunțat marți că Germania se bucură acum de sprijinul unei noi agenții pentru consolidarea securității cibernetice.
 aboneaza-te
securitate cibernetica

Guvernul de la Berlin a anunțat marți că Germania se bucură acum de sprijinul unei noi agenții pentru consolidarea securității cibernetice, conform Agerpres.

Decizia dezvoltării unei astfel de agenții apare după ce Germania a fost ținta mai multor atacuri cibernetice în ultimii ani.

Astfel, Germania a dezvoltat un departament responsabil cu menținerea la zi a datelor cu privire la securitatea informatică, garantând funcționarea economiei naționale și a administrației fără interferențe.

Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul Apărării și Horst Seehofer, ministrul de interne, au declarat că această agenție cibernetică va fi un ”instrument esenţial al guvernului german pentru protecţia cetăţenilor, administraţiei şi economiei în spaţiul cibernetic”, ajutând Germania să facă un salt în lumea digitală.

Sediul agenției pentru Inovare în Securitate Cibernetică va fi la Halle, în estul Germaniei și va pune la dispoziție 100 de noi porturi. Până la finalul anului 2023, aceasta va primi de la guvern un buget de aproximativ 350 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii