FacebookTwitterLinkedIn

Germania și-ar putea înceta dependența de petrolul importat din Rusia până la sfârșitul verii, a anunțat duminică Ministerul Federal de Economie și Tehnologie al țării, reducând termenul stabilit anterior după ce Uniunea Europeană a anunțat interzicerea importurilor de cărbune rusesc. 

Ministerul a declarat că un embargo german asupra petrolului, care va intra în vigoare la sfârșitul verii, după „o perioadă de tranziție suficientă” va fi gestionabil, potrivit unui raport guvernamental publicat duminică, relatează ediția americană Forbes.

Anunțul a venit la 11 zile după ce ministrul german de externe a declarat că țara intenționează să oprească toate importurile de petrol rusești înainte de sfârșitul anului, deși Germania ar putea să nu reușească să pună capăt dependenței sale de gazul natural rusesc înainte de sfârșitul anului 2024.

Uniunea Europeană intenționează să interzică petrolul rusesc într-o nouă serie de sancțiuni propuse împotriva Rusiei în această săptămână, o măsură susținută de Germania.  Ministrul ucrainean de externe a scris duminică pe Twitter că Ucraina va face presiuni pentru un embargo pe petrol în următoarea serie de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, după ce blocul de 27 de națiuni a fost de acord să interzică cărbunele rusesc luna trecută.

Germania a ezitat anterior să susțină sancțiuni puternice asupra energiei rusești, deoarece Rusia a furnizat aproximativ 55% din importurile de gaze naturale ale Germaniei, 35% din importurile sale de petrol și 50% din importurile sale de cărbune în anul 2021.