FacebookTwitterLinkedIn

Georgeta Ioanid, Director Operațional Happy Tour România, spune că pe toată perioada pandemiei au existat discuții cu reprezentanții companiilor aeriene, dar și cu autoritățile publice, astfel încât să poată să sprijine și să informeze corect clienții și pasagerii.

“Discuțiile cu companiile aeriene, cu reprezentanții acestora au avut loc pe toată perioada aceasta. Am discutat legat de condițiile de reemitere a documentelor de călătorie existente, de posibilitățile de a putea da banii înapoi pasagerilor care au dorit acest lucru și am discutat în mare măsură de reluarea curselor și de condițiile de călătorie, de noul normal de la bordul avioanelor”, a spus Georgeta Ioanid.

În numele companiei, Georgeta Ioanid mai precizează și că “Nu ne dorim să informăm din nou pasagerii că se amână zborul sau că există o problemă de călătorie în sine. Ne dorim ca aceste disponibilități, pe care le vedem în sistemele de rezervare, să fie reale și să nu mai fim nevoiți să-i anunțăm cu o zi înainte că zborul se amână”.

Turismul revine în forță din august?!

Pe de altă parte, Directorul Operațional Happy Tour România se așteaptă ca din august turismul să ia o rută ascendentă, iar o revenire completă este prognozată abia la anul.

“Cred că în iunie și în iulie înca va exista reticență în privința călătoriilor cu avionul, în special la cele din străinătate. Sperăm ca din august, septembrie, să se vadă o îmbunătățire reală a numărului de pasageri cu bilete nou achiziționate. Așteptăm o creștere mai rapidă a numărului de rezervări atât pe sectorul de business travel cât și de leisure. Estimez că vom reveni undeva la anul, clar nu mai devreme”, continuă Georgeta Ioanid.

În ceea ce privește situația cazărilor din România, Georgeta Ioanid este de părere că abia la sfârșitul anului vor avea cifre comparative cu 2019 și abia de la anul va exista o îmbunătățire în acest sens.

Pandemia de coronavirus, o lecție de viață

Tot mai mult se discută de o revenire a coronavirusului și se pare că industria turismului se pregătește pentru un astfel de scenariu. Georgeta Ioanid susține că, dacă va exista un al doilea val de coronavirus , “avem resursele necesare și personal pregătit”.

“Cu siguranță nu ne dorim cel de-al doilea val, dar primul a fost o lecție pentru noi toți. Mai mult decât atât cred că suntem motivați acum să ne implicăm mult mai mult în așteptările pasagerilor noștri. E clar că ne-a scos din zona de confort. Să sperăm că valul doi nu va fi cu același impact ca primul. Privim cu optimism indiferent de durata pe care o va avea”, a conchis Georgeta Ioanid.