Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

George Zhang, CEO Huawei România: „Industria noastră va deveni un pilon esențial în susținerea revenirii economice”

Oportunitatea pentru România

HUAWEI consideră că etapa de redresare a economiei țării se află în desfășurare, iar acest lucru poate fi observat în mai multe sectoare din România.

De asemenea, trebuie să recunoaștem faptul că sectorul ICT a adus o contribuție importantă în această perioadă dificilă, dar și faptul că potențialul acestei industrii poate accelera redresarea cât mai optimă pe plan local.

Amenințarea pe care noul coronavirus a generat-o în ultimele luni, la adresa întregii lumi, a arătat puterea de adaptare pe care oamenii o au și, este clar că, anumite obiceiuri de socializare si comportamente vor fi schimbate pe termen lung.

În prezent, vedem deja o migrare către platforme online pentru o mare parte a activităților noastre de zi cu zi. De la educație la metode de plată, găsim soluții pentru a funcționa online.

În plus, avem și noi norme sociale, cum ar fi monitorizarea socială, monitorizarea la distanță și munca la distanță. Toate aceste coordonate au un lucru în comun: conectarea online.

Calea digitală este cea care asigură cadrul necesar pentru atingerea noilor zone de confort ale oamenilor. Ca o companie care operează în această industrie, suntem încrezători și promovăm, cu fiecare ocazie, potențialul extrem de ridicat pe care domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor îl are pentru dezvoltarea pe mai departe a României.

Prezența noastră aici a contribuit ca toate aceste servicii digitale să nu pornească de la ”ZERO” în ultima perioadă.

Domenii ce trebuie reformate

Atunci când vorbim de reformă și restructurare, decidenții de politici publice ar trebui să se axeze pe definirea noii normalități. Comportamentul oamenilor se schimbă si începem să înțelegem noua viață socială – cu și mai multe aplicații ”virtuale”, iar această nouă normalitate va fi construită pe baza infrastructurii digitale existente.

Așa cum spuneam și mai devreme, comportamentul oamenilor se ajustează deja cu un grad mare de succes la mediul online, zonele noastre de confort dezvoltându-se în domenii precum: Educația, unde se poate realiza ușor un transfer de la învățământul tradițional la cel la distanță; Sănătatea, care poate câștiga un grad ridicat de automatizare și diagnoză la distanță, precum și o eficientizare a instrumentelor de diagnostic prin utilizarea aplicațiilor posibile prin intermediul Inteligenței Artificiale și a Big Data; domeniul Utilităților, care poate beneficia de un grad crescut de monitorizare la distanță a bunei funcționări; și zona Publică, unde putem vorbi de încurajarea plății unui număr cât mai mare de taxe și impozite prin instrumente online.

Este important cred să înțelegem că noua eră digitală nu va înlocui cu totul viața noastră socială tradițională, dar ne va aduce economii de timp legate de diferite activități, ceea ce ne va permite în final să avem mai multe oportunități pentru socializare reală.

Măsuri urgente pentru relansare

HUAWEI consideră că domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor reprezintă un factor cheie în revenirea economiei românești.

Dacă ne uităm în urmă la criza SARS din anul 2003, rata revenirii economiei din fiecare țară se suprapune cu indicele lor de dezvoltare a domeniului tehnologiei informației și comunicațiilor.

De exemplu, țările cu o infrastructură de rețea mai dezvoltată, au redus cu aproximativ 75% costurile economice asociate măsurilor de siguranță medicală implementate la acel moment pentru controlul răspândirii virusului (precum distanțarea socială, carantina, scăderea traficului aerian etc). Această corelație nu ar trebui ignorată de guvernul român, în special în această faza a pandemiei.

Dimpotrivă, între măsurile pe care guvernul ar trebui să le adopte, urgent, sunt și cele cu impact asupra domeniului tehnologiei informației și comunicațiilor. Ar trebui să existe decizii de punere la dispoziție a unor noi resurse pe piață, precum cele de frecvență, creându-se astfel condițiile pentru dezvoltarea rețelei 5G, care prezintă potențialul unui impact pozitiv, nu doar la nivelul industriei, dar și în plan economic general. De asemenea, investițiile ICT în educație si sănătate ar trebui considerate prioritare.

Revenirea domeniului

Pentru a vă da un răspuns direct, vă pot spune că nu anticipăm schimbări pe piața noastră. Suntem furnizori în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, iar industria noastră va deveni un pilon esențial în susținerea revenirii economice.

Suntem obișnuiți cu o cerere solidă din piață, iar singura schimbare post pandemie este că implementarea tehnologiilor din domeniu va cunoaște un trend accelerat și mai de succes.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii