FacebookTwitterLinkedIn

Geo Mărgescu, CEO și Co-Fondator Forte Partners, susține că pe perioada stării de urgență “lucrurile au mers normal” și consideră că trebuie să “existe un echilibru între a lucra de acasă și de la birou”. De asemenea și la nivelul companiei Forte Partners au descoperit avantaje în a lucra de acasă, însă “avantajele astea nu se pot transmuta la întreaga noastră activitate”, spune el.

“Văd lucrul de acasă ca fiind un beneficiu al angajatului, o chestiune care ține de multe ori de well-being”, mai spune Geo Mărgescu. În plus, acesta este convins și că “o relație bună chiriași-proprietari va face ca perioada asta să fie trecută mult mai lin si va reașeza probabil pentru viitor diverse chestiuni care sunt în schimbare”.

În ceea ce privește sectorul construcțiilor, se pare că au mers foarte bine pe perioada pandemiei.“Construcțiile au mers foarte bine. A fost poate printre singurele părți bune ale acestui lockdown, traficul a fost mult mai ușor, disponibilitatea oamenilor pentru a lucra în șantiere a fost mult mai mare. Șantierele merg foarte bine. Lucrurile sunt într-o normalitate”, continuă co-fondatorul Forte Partners.

Acesta mai precizează și că industria de imobiliare și construcții este într-o schimbare pozitivă, iar în ceea ce privește pandemia spune că “Pandemiile vin și trec. Nu este nici prima și nu o să fie din păcate nici ultima”.

Pe de altă parte, Geo Mărgescu consideră că “această agilitate a dezvoltatorului de a sesiza oportunități sau de a elimina deficiențe este foarte importantă și una dintre calitățile obligatorii pe care un dezvoltator trebuie să le aibă”. În plus, pentru el pandemia a fost un restart ce a determinat oamenii să privească lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Viitorul spațiilor de birouri poate părea incert, însă Geo Mărgescu este de părere că “chiriașii vor reduce centrele principale și vor închiria birouri satelit pentru diverse obiective”. Un prim pas ar fi “să îi oferi chiriașului tău soluții de lucru flexibile”.

Contextul actual a determinat tot mai multe companii să își regândescă modul în care se va desfășura activitatea de acum înainte, iar lucrul de acasă va produce modificări și în ceea ce privește apartamentele angajaților. Acesta susține că va crește și foarte mult piața de închirieri de apartamente.

“Este o piață foarte dinamică și cred că se va schimba și în zona rezidențială modul în care oamenii își cumpară sau își închiriază apartamentele”, continuă Geo Mărgescu.

Pe viitor, Geo Mărgescu spune că este necesar ca angajatorul să înțeleagă foarte bine nevoile angajatului, iar angajatul trebuie să înțeleagă țelurile echipei din care face parte și să se comporte ca un bun coechipier.