FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit reprezentanților băncii, scopul acordului este de a genera creștere și rezistență la schimbările climatice. Prin semnarea acestui acord, Garanti Bank devine prima bancă din România care primește un împrumut de la IFC, destinat investițiilor din domeniul eficienței energetice și a energiei regenerabile.

“Suntem mândri să avem parteneri vizionari, precum IFC, alături de care putem dezvolta și implementa strategii solide de susținere a proiectelor ce aduc valoare adăugată comunității, nu doar economiei. În calitate de inovatori în industria financiară, considerăm că este important să deschidem orizonturi noi, să susținem IMM-urile și companiile care dezvoltă proiecte eficiente din punct de vedere energetic, precum și pe cele care adoptă tehnologii bazate pe energie regenerabilă. Suntem, așadar, onorați să semnăm acest acord cu IFC și să ne reiterăm angajamentul pe termen lung față de România. De-a lungul anilor, Garanti Bank a dezvoltat un parteneriat solid cu IFC și ne bucurăm că avem o viziune comună în ceea ce privește susținerea, atât a sustenabilității, cât și a dezvoltării afacerilor”, a afirmat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank România.

Acesta este cel de-al șaptelea acord încheiat între Grupul Garanti România și IFC în ultimii șapte ani. Astfel, începând din 2012, IFC a acordat Grupului Garanti 157 de milioane de euro, cu scopul sprijinirii IMM-urilor locale.

“Consolidarea rezistenței României la schimbările climatice, prin susținerea proiectelor din sectorul privat și sporirea eficienței energetice, este esențială pentru creșterea continuă a economiei. Parteneriatul nostru cu Grupul Garanti România asigură, de asemenea, că micile afaceri și antreprenorii vor continua să aibă acces la fondurile de care au nevoie pentru a crește și a crea locuri de muncă”, a precizat Vittorio Di Bello, Director Regional IFC pentru Instituții Financiare.

Deloitte: Piața de fuziuni și achiziții va însuma în jur de 100 de tranzacţii în 2019