Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Galbenul solar revine în tendințele orologere

Multă vreme evitat, aurul galben revine în colecțiile orologere. Abandonat aproape total ani la rând, fiind pe nedrept asociat cu ostentația, ba chiar cu lipsa de rafinament, aurul galben este „redescoperit” acum de designerii din industria de ceasuri.
 aboneaza-te
RW_toccata_5925-p-00300_MIC

După vreo două decenii în care ideea de sofisticare a fost echivalată cu aceea de a folosi aurul alb, platina și, în special aurul roz pentru carcase – pe lângă titan și tot mai frecventa combinație oțel-diamante –, aurul galben începe să-și revendice un loc central în ceasornicăria de lux contemporană. L-am văzut la un Tank Asymétrique Cartier din această primăvară, îl vedem la noul Rolex Submariner Date proaspăt lansat. Semnalul acestei întoarceri fiind dat de unele dintre cele mai importante mărci orologere, nu poate fi vorba despre un capriciu.
Dar nu doar brandurile de lux se reîntorc la adevărata culoare a aurului, ci și cele premium, care oferă ceasuri la prețuri mult mai scăzute. Este cazul celor mai recente versiuni ale modelului Toccata Raymond Weil. Toccata este unul dintre modelele cele mai cunoscute ale acestui brand genevez, cu un design rafinat ce face trimitere la codurile estetice Art Déco. Echipat cu un mecanism quartz și având fereastră pentru dată în dreptul orei 3 și numerale romane pe cadran, noua versiune Toccata are o carcasă de 34.6 x 23.4 mm, realizată din oțel, dar placată cu aur galben. Simplu, putând fi asortat deopotrivă la o vestimentație casual sau la taior, Toccata reprezintă varianta orologeră accesibilă pentru doamnele care vor să se bucure de reîntoarcerea nobilei culori în tendințe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii