Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Gabriel Stan – 500 Miliardari Ediţia 2011

Gabriel Stan.jpg
Nume: Gabriel Stan Avere: 17-18 milioane de euro Varsta: 52 de ani Resedinta: Brașov Domeniu/Companie: Imobiliare, distribuție  

Pentru majoritatea investitorilor în imobiliar, povestea este una clasică: au cumpărat ieftin şi au vândut scump, obţinând profituri frumoase în urma tranzacţiilor. Până în momentul în care criza economică le-a dat peste cap afacerile. Pentru Gabriel Stan lucrurile au stat însă altfel. Omul de afaceri buzoian, mutat de ani buni în oraşul Braşov, se poate declara un dezvoltator imobiliar fericit. Asta pentru că Stan a avut un model diferit de a dezvolta şi de a vinde. Dacă majoritatea investitorilor din domeniu sunt dispuşi să speculeze orice teren de vânzare, Stan a ales calea mai anevoioasă, care i-a adus însă în ultimul an profitul mult sperat.

Antreprenorul a pus ochii cu ani buni în urmă pe un teren de cinci hectare de pe dealul Warthe din Braşov, aşa că a început să cumpere parcelă după parcelă. Apoi a început construcţia unuia dintre cele mai luxoase proiecte rezidenţiale din provincie, denumit Bellevue Residence. Proiectul a presupus două faze.

În prima s-au construit şase imobile cu câte 16 apartamente fiecare, pe care le-a vândut deja în proporţie de 80-90%. Asta în condiţiile în care construcţia a fost finalizată în 2009.„Am avut clienţi care au cumpărat chiar şi în faza de proiect“, spune Stan.

În cea de-a doua fază a construit alte trei imobile cu câte 16 apartamente fiecare. A finalizat lucrările în februarie 2011, cu o întârziere de patru luni faţă de planul iniţial, însă a reuşit până acum să vândă aproape jumătate dintre apartamente.

Cheia succesului, după cum spune chiar el, este poziţia unică a ansamblului Bellevue în România, precum şi calitatea superioară a materialelor folosite şi a designului apartamentelor. Un astfel de proiect presupune şi o investiţie pe măsură: Gabriel Stan a alocat fonduri de 30 de milioane de euro până în acest moment. Acum, aşteaptă să încaseze profitul.

Preţul unui apartament variază între 120.000 de euro şi 740.000 de euro, la care se adaugă TVA. Nu oricine îşi poate permite o astfel de locuinţă. De fapt, majoritatea clienţilor lui Gabriel Stan sunt oameni de afaceri si manageri de top. „O treime sunt bucureşteni, o treime braşoveni şi restul sunt expaţi“, spune antreprenorul. Înainte de a investi în domeniul imobiliar, Gabriel Stan a condus câteva firme de distribuţie de băuturi alcoolice şi produse alimentare. Evoluţia modestă din ultima vreme l-a determinat pe Stan să închidă una dintre ele care se ocupa de distribuţia de băuturi alcoolice.

Vezi care era averea lui Gabriel Stan în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii